Vlinderklas: naar het bos!

Met een boswandeling en een leuk opdrachtenspel over de kabouters konden de kleuters op een boeiende en leerrijke manier de herfst in het bos ontdekken. Ook spelen op het speelpleintje kwam uitgebreid aan bod.

De foto’s kan je hier vinden.

4L: Strappen? Doen!

Ook dit jaar werd terug een strapweek georganiseerd. Onder de leiding van leerkrachten, ouders en directie konden kinderen in groep naar school fietsen of wandelen. Het belang van het dragen van het hesje werd nog eens duidelijk in fluo gezet!

Nu de klaartetijd aan het verminderen is, moeten we als zwakke weggebruiker zeker opvallen in het verkeer. Ondanks het frisse weertje was de actie zeker geslaagd. De foto’s van onze strapweek kan je hier vinden. 

4L: Daar is Mosti!

Tijdens de straatpicknick kwam Mosti op bezoek. Niet om te kijken wat er tussen ons broodje of onze boterhammen zat of stiekem van ons drankje te proeven maar wel om ons wegwijs te maken in het sorteren van onze afval. Met de restjes van onze picknick konden we meteen tonen dat we de raad van Mosti opvolgden.

Nu nog volhouden voor de rest van het schooljaar, zowel op school als thuis 😉 ! 

De foto’s van Mosti kan je hier vinden.

4L: Straatpicknick

Door de coronatoestand kon onze traditionele straatpicknick niet doorgaan zoals gewoonlijk. Dus …. geen broodjes smeren in de klas, geen eiersalade maken, geen plakjes tomaat snijden… Jammer!

Maar … “afschaffen” was geen optie, dus brachten we zelf onze picknick en drankjes mee. Samen smullen in ’t zonnetje meer moet dat niet zijn. Na onze groepspicknick gingen we aan de slag met stoepkrijt en de oprijlaan veranderde in een tapijt vol met kleurrijke tekeningen.

De foto’s kan je hier vinden.